Αιμορροϊδεκτομή με την μέθοδο Longo

Αιμορροϊδεκτομή με την μέθοδο Longo

Τι είναι η αιμορροϊδεκτομή με την μέθοδο Longo

Η αφαίρεση των αιμορροΐδων με την μέθοδο Longo ή αλλιώς Stapled hemorrhoidectomy είναι μια νέα χειρουργική τεχνική στην αντιμετώπιση των αιμορροΐδων. Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται για αφαίρεση αιμορροΐδων κυρίως τρίτου και τετάρτου βαθμού καθώς και για την διόρθωση της πρόπτωση του ορθού.

μέθοδο Longo

Η μέθοδος Longo χρησιμοποιεί έναν αυτόματο κυκλικό αναστομωτήρα (stapler) με τον οποίο αφαιρείται δακτυλιοειδές τμήμα του βλεννογόνου του ορθού, δύο εκατοστά πάνω από την οδοντωτή γραμμή αφαιρώντας μαζί και τους τελικούς κλάδους των αιμορροϊδικών αγγείων.

Με την μέθοδο αυτή επιτυγχάνεται η ανάταξη του προσπίπτοντος αιμορροϊδικού ιστού στην φυσιολογική ανατομική του θέση ενώ ταυτόχρονα διακόπτεται η αρτηριακή αιμάτωση των αιμορροΐδων, οι οποίες σταδιακά συρρικνώνονται και εξαφανίζονται.

μέθοδο Longo

Η τεχνική αυτή είναι μέθοδος εκλογής για εσωτερικές αιμορροΐδες τρίτου και τέταρτου βαθμού καθώς και για μικρές προπτώσεις του βλεννογόνου του ορθού. Δεν ενδείκνυται όμως για μεγάλες εξωτερικές αιμορροΐδες ή σε περιπτώσεις συνύπαρξης δευτέρου βαθμού εσωτερικών και μεγάλων εξωτερικών αιμορροΐδων.

Τα πλεονεκτήματα της τεχνικής Longo είναι τα ακόλουθα:

  • Η επέμβαση δεν έχει μετεγχειρητικό πόνο, επειδή η δακτυλιοειδής αφαίρεση του βλεννογόνου καθώς και των τελικών κλάδων των αιμορροίδικών αγγείων γίνεται σε θέση – 2εκ άνω της οδοντωτής γραμμής – όπου δεν υπάρχουν ευαίσθητες νευρικές απολήξεις.
  • Η επέμβαση εκτελείται εντός του ορθού και έτσι αποφεύγονται μετεγχειρητικές επιπλοκές που σχετίζονται με φλεγμονές, μικροβιακές μολύνσεις, αιμορραγίες ή τραυματισμό των σφιγκτήρων.
  • Η ομαλή εντερική λειτουργία καθώς και η φυσιολογική κένωση του εντέρου επανέρχονται αμέσως μετά το χειρουργείο καθώς ο ασθενής μπορεί να έχει ομαλές και ανώδυνες κενώσεις ακόμα και αμέσως μετά την χειρουργική επέμβαση.
  • Ο ασθενής επανέρχεται στην εργασία του καθώς και σε πλήρη φυσική δραστηριότητα από την επόμενη ημέρα του χειρουργείου.
  • Η όλη χειρουργική επέμβαση εκτελείτε γρήγορα και τελείως αναίμακτα, χωρίς να είναι απαραίτητη η παραμονή στο νοσοκομείο.

Συμπερασματικά, η αιμορροϊδεκτομή με την τεχνική Longo όταν εφαρμόζεται σε ενδεδειγμένο τύπο αιμορροϊδικών παθήσεων, είναι μια σύγχρονη χειρουργική μέθοδος με την οποία επιτυγχάνεται ριζική, αναίμακτη και ανώδυνη αποκατάσταση της αιμορροϊδικής νόσου, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα την ταχύτατη αποκατάσταση της λειτουργίας του εντέρου και την γρήγορη επαναφορά του ασθενούς σε πλήρη φυσική δραστηριότητα.

μέθοδο Longo

Διαβάστε σχετικά άρθρα